Laddbox elbil med installation

Har du en elbil hemma och ska ladda den? Vi installerar laddboxen hos dig så att du kan ladda elbilen över natten.

Skattereduktion för grön teknik

Från och med 1 januari 2021 kan du som köper och installerar laddbox hemma få grönt rot-avdrag, eller skattereduktion för grön teknik, på 50% av kostnaden för arbete och material. Det innebär att du inte behöver söka bidrag, utan får avdraget direkt på fakturan, förutsatt att du är beviljad det.

Våra produkter

Vi på Elbolag1 har noggrant valt ut Zaptecs laddboxar som vi tycker är bra och lätta att jobba med, både installationsmässigt där återförsäljarna tillhandahåller bra kundservice.

Zaptec Go Black Laddbox (4500 kr efter grön teknik)
9000:- ink. moms

Bra att veta inför installation av laddbox

Vi rekommenderar inte att man överstiger 3x16A (11kW) förklarar nedan varför:

När man köper och förbereder sitt hem för en elbil måste man tänka på att en elbil som laddar fullt drar väldigt mycket ström och den gör det konstant till skillnad från andra apparater. Det kan ibland bli problem att huvudsäkringarna går för att man använder andra tunga apparater samtidigt som exempelvis spis, ugn, tvättmaskin/torktumlare/diskmaskin och andra apparater som drar mycket el. Det finns 2 olika alternativ för att motverka att huvudsäkringen går och det är antingen en lastbalanserare eller en smartare användning. Vi anser att det senare (smartare användning) av dessa två är den mest hållbara och därför jobbar vi endast med ovanstående smarta boxar.


Utöver det faktum att det inte är nyttigt att ha en hög balastning på sitt elnät under långt tid så har dessa boxar en funktion i moln/app-tjänsten där man kan ställa in att bilen laddar mindre på dagen och mer på natten.

 

Man kan räkna löst på att en elbil laddar ungefär 1km per Ampere och timme beroende på väderförhållanden och batteri.

Skulle ni då ladda er bil på 3x16A (11kW) efter klockan 22 till klockan 06 på morgonen, bör ni få ca (3x16=48Ax9tim)=432km i batteriet.
Skalar man ner detta ordentligt till 300km är det ändå en körsträcka om 30mil per dag.

Gällande Elsäkerhetsverkets beslut om Easee Home

Elsäkerhetsverket har 2023-02-15 beslutat om försäljningsförbud för laddboxen Easee Home. Tillverkaren ser positivt på Elsäkerhetsverkets arbete kring säkerhet och smart elbilsladdning och har lämnat in överklagan med motivering och dokumentation i väntan på nytt beslut. Elsäkerhetsverkets undersökning har inte visat att bristerna som rapporterats är av sådan omfattning att ett försäljningsförbud med återkallelse av konsument är motiverat. 

Få pris för installation av laddbox till er elbil där vi individuellt erbjuder estimat eller fast pris på alla installationer

För att ett estimat eller fast pris, vänligen fyll i formulär för offertförfrågan och tillhandahåll följande uppgifter:

Namn, adress och telefonnummer.
Nuvarande huvudsäkring och abonnemangs-ID (uppgifter finns på er el-räkning).
En bild på er uppfart, några steg bakåt så man får en helhetsblick. Rita på bilden var ni vill ha el-bilsladdaren.
En planlösningsritning där ni märkt upp el-centralen, fasadmätarskåpet och önskad placering av elbilsladdare.
En bild på erat fasadmätarskåp med öppen lucka eller där ni tänkt er att ni skall ta strömmen ifrån.

Skicka en offertförfrågan

Elbilsladdare för företag & bostadsrättsförening


Vi har hjälpt många företag och BRFer att komma igång med elbilsladdning och under den tiden har vi jobbat fram ett arbetssätt som vi gillar samt valt våra samarbetspartners med omsorg. Allt uppfyller självklart alla krav för Naturvårdsverkets bidrag. För offert eller mer info om samarbetspartner, betallösning och projektering maila info@elbolag1.se.


Vi erbjuder följande:

  • Kostnadsfri offert oavsett om ni vill använda er av en gammal motorvärmar-installation, utföra en ny-entreprenad med elbilsladdare på stolpe eller eventuellt dra kablage i garage. Allt är fullt möjligt.

  • Vi inkluderar grävning, el-arbeten, projektering och utförande. Allt under samma offert.

  • Laddboxarna vi använder har intern mätning, TYP2-uttag och lastbalansering för lättare användning. Vi och våran laddbox uppfyller alla krav för Naturvårdsverkets bidrag.

  • Laddboxen finns även i ett förberedande utförande där man kan förbereda hela funktionen och programmeringen i dess helhet men inte köpa själva laddboxen. På så sätt kan man nyttja naturvårdsverkets bidrag till att bygga ut infrastrukturen för era elbilsladdare och sedan lätt komplettera med laddare genom att ”klicka i den” efter behov och på så sätt spara in en stor del av kostnaden i början. Observera dock att man måste köpa åtminstone en laddbox som fungerar som master, resterande kan förbli i det förberedande tillståndet.

  • Vi erbjuder genom vår samarbetsparter och leverantör av laddboxar en betallösning som gör att ni som företag eller BRF aldrig behöver sköta hanteringen av fakturor, RFID-brickor, support, användaravtal och liknande. Denna betallösning är dessutom kostnadsfri för företaget eller bostadsrättsföreningen.

 

Skicka en offertförfrågan

Frågor och svar